Slimaki z Yangshuo po

Lokalny przysmak – ślimaki

Każde miasto w Chinach i poza nimi ma swój lokalny przysmak. Jednym z przysmaków Yangshuo są smażone ślimaki.

Długo nosiłam się z zamiarem ich spróbowania. Aż w końcu się udało 🙂

Smażone są one, typowo w Chinach, w łoku (woku). dorzucane są do nich przyprawy takie jak: imbir, chilli, czosnek i mięta (nietypowe jak na Kraj Środka)!

Dobrze zrobione i przyprawione są bardzo dobre. Nie są ani gumowate, ani obślizgłe, ale mięsiste i smaczne.

Polecam!

Slimaki z Yangshuo przed

Slimaki z Yangshuo przed

 

Slimaki z Yangshuo po

Slimaki z Yangshuo po

Advertisements

One thought on “Lokalny przysmak – ślimaki

  1. Pyszne są 🙂 też jadłam w Chinach, chyba były tak samo przyrządzone, tylko z jedzeniem tylko główki miałam problem, ale warto było się na początku troszkę pomęczyć 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s